Dgs Matematik Konu Anlatımı
11 Temmuz 2024

Dgs Matematik Konu Anlatımı


Dikey Geçiş Sınavı (DGS), ön lisans programını başarıyla tamamlamış öğrencilerin, lisans programına geçiş yapabilmeleri için girmeleri gereken bir sınavdır. DGS, Türkçe ve Matematik olmak üzere iki ana bölümden oluşur, her bölümde 60 soru olmak üzere toplamda 120 soru içerir. Bu sınavda, YGS ve LYS sınavlarında olduğu gibi 4 yanlış cevap 1 doğru cevabı götürmektedir. Öğrencinin bu sınava girebilmesi için ön lisans programını ve staj programını tamamlamış olması gerekmektedir. DGS, her ne kadar bazı öğrenciler için kolay gibi görünse de, lisans bölümlerine verilen kontenjanların sınırlı olması nedeniyle yerleşme oranı düşüktür. Ancak, birçok öğrenci bu sınavdan umutlanarak sınava girmektedir.

Dgs Matematik Konu Anlatımı ve İçeriği

1. Ünite: Temel Kavramlar

Bu ünitede, matematiğin giriş konuları olan sayılar ve sayı kümeleri anlatılmaktadır. Anlatılan konular şunlardır:
  • Sayma Sayıları
  • Doğal Sayılar
  • Tam Sayılar
  • Rasyonel Sayılar
  • İrrasyonel Sayılar
  • Gerçek Sayılar
  • Karmaşık Sayılar
Bunlara ek olarak, çift ve tek sayılar, pozitif ve negatif sayılar, asal sayılar ve ardışık sayılar gibi kavramlar da bu ünitede ele alınmaktadır.

2. Ünite: Sayı Sistemleri

Bu ünitede, sayı basamakları, çözümlenme ve taban aritmetiği konuları anlatılmaktadır. Sayı sistemlerinin detaylı incelenmesi sağlanır.

3. Ünite: Bölme ve Bölünebilme

Bu ünitede, bölme işlemi, bölünebilme kuralları, bölen ve kalan ilişkisi, çarpanlar ile bölüm ve tam sayıların tam bölenleri konuları ele alınmaktadır.

4. Ünite: EBOB ve EKOK

Bu ünitede, asal sayılar, aralarında asal sayılar, doğal sayıların çarpanları, tam sayıların tam bölenleri, en büyük ortak bölen (EBOB) ve en küçük ortak kat (EKOK) konuları detaylı olarak anlatılmaktadır. Öğrenciler için zor bir konu olarak bilinmektedir.

5. Ünite: Rasyonel Sayılar

Bu ünitede, rasyonel sayıların tanımı, kesirler ve çeşitleri, rasyonel sayılarda işlemler, ondalık kesirler, rasyonel sayılarda sıralama ve iki rasyonel sayı arasındaki sayılar gibi konular ele alınmaktadır.

6. Ünite: Üslü Sayılar

Bu ünitede, üslü sayıların tanımı, genel özellikleri, üslü ifadelerde dört işlem ve üslü denklemler anlatılmaktadır.

7. Ünite: Köklü Sayılar

Bu ünitede, köklü sayıların tanımı, köklü ifadelerin özellikleri, köklü ifadelerde sıralama, köklü ifadelerde işlemler (çarpma, bölme, toplama ve çıkarma) ve paydayı kökten kurtarma işlemi konuları anlatılmaktadır.

8. Ünite: Çarpanlara Ayırma ve Oran-Orantı

Bu ünitede, çarpanlara ayırma konuları altında özdeşlikler, oran ve orantı konuları altında ise oran ve orantının tanımı, özellikleri, orantı çeşitleri, aritmetik ortalama, geometrik ortalama ve harmonik ortalama gibi konular anlatılmaktadır.

9. Ünite: Birinci Dereceden Denklemler ve Problemler

Bu ünitede, birinci dereceden denklemlerin tanımı ve özellikleri ile kesir, yaş, işçi ve havuz, faiz, hareket, karışım ve yüzde problemleri gibi konular anlatılmaktadır.

10. Ünite: Kümeler ve Kartezyen Çarpımı

Bu ünitede, kümelerin tanımı, eşit ve denk kümeler, genel özellikler, boş küme ve kartezyen çarpımı konuları anlatılmaktadır.

11. Ünite: Fonksiyonlar

Bu ünitede, fonksiyonların tanımı, fonksiyon çeşitleri, fonksiyonlarda işlemler ve eşit fonksiyon gibi konular detaylı olarak ele alınmaktadır.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Coğrafya Konu Anlatımı

Coğrafya Konu Anlatımı

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Asit Baz Konu Anlatımı ve İçeriği

Asit Baz Konu Anlatımı ve İçeriği

Elektrokimya Konu Anlatımı ve İçeriği

Elektrokimya Konu Anlatımı ve İçeriği

Bölünebilme Konu Anlatımı ve İçeriği

Bölünebilme Konu Anlatımı ve İçeriği

Kondansatör Konu Anlatımı ve İçeriği

Kondansatör Konu Anlatımı ve İçeriği

Edebiyat Konu Anlatımı ve İçeriği

Edebiyat Konu Anlatımı ve İçeriği

Güncel

Logaritma Konu Anlatımı

Logaritma Konu Anlatımı

Güncel

Manyetizma Konu Anlatımı ve İçeriği

Manyetizma Konu Anlatımı ve İçeriği

Güncel

Psikoloji Konu Anlatımı ve İçeriği

Psikoloji Konu Anlatımı ve İçeriği